Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kennel SNOWPUG - Pugs in North Norway

"You haven`t live - before you have been living with a pug"

Norway's northernmost FCI registered pug breeder

Handling av hunden i ringen

Snowpug`s Victory Royale "Esther"

Nedenfor er det en del informasjon om hvordan man bør jobbe under selve HANDLINGEN. En bedømming av hver hund tar i gjennomsnitt 3 minutter - dette er veldig kort tid og man bør da hele tiden være fult konsentrert på å vise hunden frem best mulig!

Når det gjelder de forskjellige MØNSTRENE/FORMASJONENE som brukes under en utstilling kan dette sees ved å klikke på følgende link: MØNSTER/FORMASJONER. Det er viktig at du som handler på forhånd har trent på alle disse formasjonene slik at du er trygg på gjennomføringen og for hva du skal gjøre i ringen sammens med hunden din. 

Når man skal presentere/stille opp hunden er det VIKTIG at man korrigerer med myke bevegelser da man skal prøve å gjøre dette så "ubemerksomt" som mulig (korrigeringene skal ikke være iøynefallende for dommeren o.l). Vær elegant!!

Som jeg har nevnt tidligere på siden HANDLING så er antrekket VELDIG viktig. Det er kodekser som det er anbefalt å følge da det er viktig å huske på at helhetsinntrykket på ekvipasjen spiller en rolle!

Mopsen er som sagt en selskapshund og man bør derfor kle seg deretter. Det er VIKTIG at du tenker over hva du har på deg (hvilket antrekk). Klassiske antrekk som dress/dressjakke og skjørt er alltid pent på en dame og dress/dressjakke, penbukse, skjorte & slips på en mann.

Viktig å huske på at skjørtet BØR REKKE til rett over kneet (ikke LÅRKORT, høye splitter på sidene- foran eller bak), dype utringinger på bluser/skjorter bør IKKE forekomme. Vedrørende farger så er det viktig at man tar dette med i betraktningen i forhold til hundens farger. Man bør bruke farger som fremhever hundens farger - ikke farger som gjør hunden "usynlig" - slik som svart bukse til svart hund . Man skal ALDRI overskygge hunden i antrekk/farger/mønster. Det er også viktig at bruker sko som er behagelige å gå med i en hel dag (ikke høye hæler). 

Vedrørende make up så bør man bruke dette diskret, smykker/ørepynt bør være enkle og elegante (ikke lang og hengende pynt). Langt hår bør settes opp pent og ikke dekke handlerens øyne. ​

På en hundeutstilling kan aldri alle vinne - men man skal vise høflighet og gratuler vinneren og de foran med et smil.

Når du entrer ringen skal hunden føres rundt inne i ringen på din venstre side og du skal gå mot solretningen i ringen (dette vil si at hunden da vil gå inn mot sentrum av ringen). Det er viktig at man på forhånd har trent på hvilken hastighet man skal gå i for å få mopsen opp i rett gangen - rullende gange. 

Før det er din tur i ringen er det viktig at du forbereder hunden slik at når det er deres tur så er dere begge klare til å gjennomføre en prestasjon inne i utstillingsringen. Ikke glem at utstilling skal være gøy - HUSK å smil! 

Når du presenterer/stiller opp hunden er det viktig at du ALLTID begynner med fronten på hunden - først forbena deretter bakbena

Under presentasjonen er det er viktig at du ikke blir stående mellom dommeren og hunden (da du da skygger/gjemmer hunden for dommeren). Har du en hund som du ikke kan gå bak uten at den flytter på seg - bytt side foran hunden selv om du dette øyeblikket kommer mellom hunden og dommeren

Når du er inne i utstillinsgringen er det viktig at du som handler beveger deg grasiøst og får flytende bevegelser sammens med hunden. Under bevegelse så er det VIKTIG at DU ALLTID FØLGER med hundens bevegelser slik at du med små grep kan korrigere til riktig gange. Dersom hundene fremfor deg i ringen beveger seg for sakte - bruk HELE UTSTILLINGSRINGEN - slik at din hunds bevegelser ikke blir preget av de som går for sakte

Det er viktig at du hele tiden holder øynene åpne og at du følger godt med hvor dommeren er/hva dommeren sier. Vær hele tiden fokusert på din hund og jobb med den for at hunden skal vise seg best mulig den tiden den er inne i utstillingsringen. Husk at tiden inne i ringen er tiden du har for å vise frem hunden best mulig - ha derfor FULL KONSENTRASJON på DIN hund inne i ringen. Jobb aktivt med hunden slik at den alltid viser seg fra sine beste sider. Ikke la den sitte, rulle, sove, være henslengt, lukte på andre - da dette tar fokuset bort fra deres jobb inne i ringen. FULL KONSENTRASJON!!

Det er viktig å FØLGE DOMMERENS anvisninger mht FORMASJONER/MØNSTER som dommeren vil se deg vise hunden i.

HUSK at mopsen skal ha RULLENDE gange - IKKE gå for raskt slik at denne rullende gangen forsvinner!!

Pass på at hverken du eller din hund forstyrrer de andres hunder eller andres handling. Når man bruker godbiter inne i utstillingsringen må man alltid passe på at dette ikke virker forstyrrende på de andres hunder og dersom man mister noen på bakken må disse tas opp. Godbitene skal være så små av størrelse at hunden IKKE BLIR STÅENDE OG TYGGE - de skal bare være "belønningsbiter".

Aldri still hunden ansikt til ansikt med annen hund - da dette kan virke provoserende på begge hundene.

Vise på bord: Mopsen skal vises frem på utstillingsbord inne i ringen og man må vente til dommer/ringsekretær gir beskjed om at du kan ta hunden opp på bordet. Når du tar hunden opp på bordet, løft hunden grasiøst og klargjøre hunden til presentering foran dommeren. Husk forbena og bakbenas plassering, hale føring, sterk nakke reisning, blikk kontakt.

Når mopsen står på bordet skal dommeren gjennomgå hundens anatomi/kropp. Dommeren kjenner på hunden og sjekker blant annet testiklene på hannhundene og bittet. Når dommeren går gjennom hunden er det viktig at du som handler ikke er i veien. Når dommeren skal kjenne på hundens kropp er det viktig at man passer på slik at hunden ikke blir urolig og prøver å unngå dommeren. Dommeren kan komme med spørsmål vedrørende alder så vær forberedt. Det er viktig at dere på forhånd har trent på å STÅ PENT PÅ BORD!

Når dommeren skal sjekke hundens bitt - innebærer dette sjekk av tennene i front og sidene bak til hjørnetennene. Pass på at hunden har munnen lukket slik at bittet vises korrekt og ikke dekk til hundens øyner ved tannvisningen (dette kan gjøre hunden urolig). Mopsen skal ha et lett underbitt.

På en hundeutstilling kan aldri alle vinne - men man skal vise høflighet og gratuler vinneren og de foran med et smil. Man blir selvfølgelig "litt trist & lei" - men HUSK AT EN VERDIG taper er bedre enn en dårlig taper.

Man tar tapet til etterretning og jobber da for å gjøre det bedre til neste gang....trening gjør mester og ALLE har vært nybegynnere en gang og ingen blir noen gang utlært. GI ALDRI OPP!!